Презентація проєкту «Повертаємо в Україну культурну спадщину» в Одесі

22 травня 2021 року на виставці-форумі «Українська книга на Одещині» було презентовано проєкт «Повертаємо в Україну культурну спадщину»

З 21 по 23 травня 2021 року в Одесі проходила виставка-форум «Українська книга на Одещині». Команда «Повертаємо в Україну культурну спадщину» також взяла участь у події та презентувала свій проєкт.

22 травня директорка видавництва «Горобець» Ганна Горобець і менеджерка Діана Шамрай розповіли відвідувачам про проєкт «Повертаємо в Україну культурну спадщину» та анонсували вихід нових книг: факсимільних копій Молитовника Гертруди ХІ ст., Молитовника князя Володимира і наукового дослідження Віденського Октоїха ХІІІ ст. Ці книги вийдуть зовсім скоро за підтримки Українського культурного фонду та партнерів. Також пані Ганна та пані Діана показали документальний фільм про презентацію факсимільної копії Реймського Євангелія у Софії Київській.

Крім того, пані Ганна подарувала Одеській національній науковій бібліотеці наші перші два видання — Луцьке Євангеліє XIV ст. і Луцький Псалтир 1384 р. Тепер бібліотека має всі книги із колекції проєкту «Повертаємо в Україну культурну спадщину».