«Повертаємо в Україну культурну спадщину» на презентації проєкту «Українські народні свята»

4 березня 2021 року в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відбулася презентація проєкту «Українські народні свята».

Захід було присвячено 110-річчю від дня народження видатного культурного діяча, художника і скульптора Івана Гончара. У межах презентації було представлено календарі, створені на основі музейної збірки авторських живописних робіт Івана Гончара, і книгу «Свята України в Національному музеї народної архітектури та побуту України».

Під час презентації Ганна Горобець, директорка видавництва «Горобець», вручила Музею Івана Гончара подяки та факсимільну копію Холмського Євангелія XIII ст. Також було вручено подяку одному з благодійників проєкту «Повертаємо в Україну культурну спадщину» COFCO Agri Ukraine і подаровано факсимільне видання Реймського Євангелія святим отцям. Крім цього, Ганна Горобець розповіла про роботу над виданням нових книг — Молитовника князя Володимира XIV ст. і Молитовника Гертруди XI ст., над якими наразі активно працює команда «Повертаємо в Україну культурну спадщину».

Зазначимо, що вихід цих книг планується на вересень 2021 року. Створення факсимільних копій Молитовника князя Володимира XIV ст. і Молитовника Гертруди XI ст. відбувається за підтримки Українського культурного фонду.