Презентація «Реймського Євангелія» в Центрі Анни Київської у Франції

27 жовтня в Центрі Анни Київської у місті Санліс (Франція) відбулась презентація видання факсимілії «Реймське Євангеліє XI ст.». 

Книгу представили Генеральний директор Національного заповідника Софія Київська Неля Куковальська та директорка видавництва «Горобець» Ганна Горобець. З вітальним словом до присутніх звернувся Посол України у Франції Олег Шамшур.

Виготовлення факсимільної книги було здійснено у співпраці видавництва «Горобець» та Софії Київської за підтримки Українського культурного Фонду та благодійників.

«Після довгого дослідження і його презентації в Києві і Реймсі, унікальне факсимільне видання Реймського Євангелія було представлене у Центрі Анни Київської у Санлісі. Участь у досліджені взяли українські вчені Людмила Гнатенко, Віктор Мойсієнко, В’ячеслав Корнієнко. Дослідження підтверджують, що ця книга писалася у Києві у ХІ столітті. Ми вдячні Послу України у Франції Олегу Шамшуру, Директору Заповідника Софія Київська Нелі Куковальській, Ганні Горобець, та Українському Культурному Фонду завдяки яким ця історична праця відбулася.» — написали на своїй сторінці у Facebook Центр Анни Київської.