Участь у міжнародному книжковому ярмарку в Кракові

Відбулося перше знайомство з оригіналом Лавришівського Євангелія XIV ст. у бібліотеці князів Чарторийських Національного музею у Кракові, а також пройшли перші перемовини з керівництвом музею щодо повернення манускрипту у вигляді факсимільної копії до України.

У квітні 2016 року в Кракові проходила міжнародна книжкова виставка. Україна презентувала свій стенд, до якого запросили видавців, у тому числі й видавництво «Горобець». Ми не могли не скористатися такою нагодою для пошуків Лавришівського Євангелія. Нам вдалося домовитися про зустріч з керівництвом музею. Допомогу в перемовинах польською мовою надали наші друзі та партнери: Валентина Бочковська, директорка Музею книги і друкарства в Києві та Павло Сачек, директор типографії «Майстер книг». Перемовини увінчалися успіхом і ми дуже вдячні нашим партнерам. Як результат, факсимільна копія Лавришівського Євангелія XIV ст. побачила світ у 2018 році. 

Наше видавництво вдячне громаді Кракова і працівникам бібліотеки за турботливе збереження оригіналу Лавришівського Євангелія.
 
Ми віримо, що це буде цікава і корисна  для наших країн співпраця, результатом якої стане повернення нашої святині додому, в Україну, у вигляді факсимільної копії. 

Книгу, яку ми разом з вами зможемо відродити і повернути до сучасного життя, з Божою допомогою стане для наших нащадків Книгою з великої літери.