Презентація Молитовника Гертруди XI ст., Молитовника князя Володимира XIV ст. і наукової монографії «Віденський Октоїх. Дослідження» у Маріуполі

13 вересня у Маріуполі відбулася презентація нових видань Видавництво «Горобець»: Молитовник Гертруди (Псалтир Егберта), Молитовник князя Володимира (Служебник Теодоровича) і "Віденський Октоїх XII-XIII ст. Дослідження". Усі видання побачили світ за фінансової підтримки Українського культурного фонду і меценатів, небайдужих до долі української культури і науки. 

Презентація відбулася в Науковій бібліотеці Маріупольського державного університету.  На презентацію були запрошені студенти і викладачі університету. Виступали:  директорка бібліотеки – Алла Шакула, директорка видавництва «Горобець» – Ганна Горобець і менеджерка видавництва – Діана Шамрай. 

Під час і після презентацій ми, зазвичай,  прагнемо надихнутися новими знайомствами, новим містом, в якому вперше.  І Маріуполь нас вразив, дуже симпатичне і охайне це місто! Нові креативні пам'ятники, фонтани, сквери. Видно, що у міста є кошти, і витрачаються вони правильно... або, майже, правильно. 

А ще, маючи можливість долучатися до грантових програм як державних, так і благодійних, місто наче отримало нове життя. І це видно по всьому. 

Зазначимо, що монографія «Віденський Октоїх Xll-Xlll ст. Палеографічні і філологічні дослідження» є міжнародним проєктом українських і австрійських вчених. Також у 2019 році було видано факсимільну копію Віденського Октоїха ХІІІ ст